Bilfinger Industrial Services BelgiË/Nederland

Navigation
Strategie

Strategie

In de industriële dienstverlening spelen veiligheid en kwaliteit een alles overheersende rol. Opdrachtgevers stellen strenge eisen aan de uitvoering van werkzaamheden. Veiligheid en kwaliteit vormen dan ook belangrijke pijlers van onze bedrijfsvoering.

Alle medewerkers van Bilfinger Industrial Services voldoen aan onze strenge veiligheidsnormen. Ze worden op een structurele basis getraind en geschoold, zowel intern als extern. Op de locaties bieden logboeken inzicht in de dagelijkse werkzaamheden. Ons HSEQ online systeem dient intern als vervanger van de gebruikelijke handboeken. Die zijn altijd en overal digitaal beschikbaar. Door onze gehele Benelux-organisatie zijn Regionale Veiligheid en Kwaliteit Teams (RVKT) actief. In dit team buigen mensen van de werkvloer, leidinggevenden en het management zich over de veiligheid in de dagelijkse praktijk. Kwaliteitszorg en veiligheid vormen belangrijke basisvoorwaarden voor een optimale samenwerking. Dit geldt zeker in de industriële dienstverlening, waarbij opdrachtgevers sterk afhankelijk zijn van contractors en leveranciers. Ons uitvoerend personeel is getraind in de specifieke vakdiscipline(s) en beschikt over het diploma Basis Veiligheid Operationeel. Leidinggevenden zijn in het bezit van het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden.

Regelmatig wordt de kwaliteit van de organisatie en onze dienstverlening bovendien ook extern beoordeeld. De disciplines van Bilfinger Industrial Services voldoen aan de hoogste kwalificaties op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Onze beheerssystemen zijn gecertificeerd volgens ISO 9001-2000 en VCA Petrochemie 2008/05. Daarnaast beschikt Bilfinger over het SCA Procescertificaat Asbestverwijdering SC-530/2008.

Landingsbaan: van innovatie naar toepassing
Rechtsboven vindt u een illustratie van onze ‘landingsbaan’. Deze illustratie is mede gebaseerd op de Bradley curve. Door onze implementatie van dit bekende veiligheidsmodel kunnen veiligheidsprestaties worden verbeterd. Hiervoor hebben we diverse veiligheidscampagnes gevoerd die bij deze landingsbaan staan vermeld. Met duidelijke doelstellingen voor ogen gaat Bilfinger voor resultaat. Dat doen we samen. In onze dienstverlening en in de samenwerking met onze opdrachtgevers. Ieder vanuit een eigen rol, maar ook vanuit een gedeelde betrokkenheid en verantwoordelijkheid.