Digitalisatie

Bilfinger werkt continu aan de digitalisering van de processen rondom onze services. Transparantie en efficiency staan hierbij centraal. Op het gebied van steigerbouw zijn er in de afgelopen jaren belangrijke stappen gezet, die onderdeel uitmaken van strategie op het gebied van D & I (Digitalisering & Innovatie).

Digitale transformatie van processen wordt in een wereld waarin transparantie en snelheid steeds belangrijker worden, een essentieel onderdeel om continu te blijven innoveren en ontwikkelen. Bilfinger is continu bezig om haar processen te optimaliseren, waarbij digitalisatie en de inzet van innovaties een belangrijke rol spelen. Het doel is om transparantie en inzicht  te geven in het gehele proces: van  de uitvoering van het werk tot facturatie.

Op het gebied van onder meer administratie, ICT en logistiek zijn in de afgelopen vijf jaar belangrijke stappen voorwaarts gezet. Voorbeelden hiervan zijn o.a. ISP Invoicing, de inrichting van een Contractor Portal en een Client Portal, de volledige uitrol van Finger Scan-applicaties en de Scaffolding App voor de volledige digitale verwerking van de urenregistratie en steigerbon-data.

Bilfinger stelt zichzelf een aantal doelen voor digitaliseringsprojecten:

  • Efficiency binnen de eigen organisatie en projecten vergroten;
  • Het verbeteren en optimaliseren van  werkprocessen;
  • Vooroplopen op het gebied van ontwikkelingen binnen de industrie;
  • Met de verkregen data kennis en kunde vergroten;
  • Transparantie bieden aan de opdrachtgever;
  • Toegevoegde waarde leveren voor de  opdrachtgever.

 

Digitalisatie Timeline

Printen