ArcelorMittal Gent en Bilfinger gaan langdurige samenwerking aan

03/11/2021

Antwerpen,  maart 2021  -  ArcelorMittal Belgium en Bilfinger Industrial Services België NV hebben op 24 februari 2021 een nieuwe raamovereenkomst afgesloten voor het leveren van stellingbouw activiteiten op de site van ArcelorMittal in Gent. Het raamcontract is afgesloten voor de reguliere onderhoudswerkzaamheden en projecten voor een periode van vijf jaar. Er zullen doorlopend 20 tot 60 Bilfinger medewerkers op de locatie werkzaam zijn.

De gunning van het contract is gebaseerd op de succesvolle afronding van het eerder afgeronde refectie-project bij ArcelorMittal. Voor dit project is Hoogoven B volledig in de steigers gezet. ArcelorMittal was zeer tevreden over dit project en heeft daarom Bilfinger ook het vertrouwen gegeven voor het nieuwe onderhoudscontract.

De staalfabriek ArcelorMittal en Bilfinger Industrial Services slaan voor dit contract de handen ineen met de digitalisering van het administratieve en financiële proces. ArcelorMittal heeft een digitale oplossing geïmplementeerd voor een gestroomlijnde aanvraag en verwerking van de stellingbouwwerken. Dit systeem wordt gekoppeld aan de Bilfinger Client Portal, die de opdrachtgever een overzicht biedt met alle contractafspraken, de locatie en de status van de werken. Het is voor het eerst dat het gehele proces van aanvraag tot facturatie op deze manier gedigitaliseerd wordt.

Thierry Burki, CEO van Bilfinger Industrial Services, zegt over dit raamcontract: “We zijn zeer verheugd dat we een samenwerking voor de lange termijn zijn aangegaan met ArcelorMittal. Duurzaamheid en innovatie zijn belangrijke waarden die we met ArcelorMittal delen. Bilfinger investeert continu in de digitalisering van de processen om meer waarde toe te voegen aan onze services. Deze samenwerking is een resultaat van deze inspanningen en een mooie verdere uitbreiding van onze activiteiten in België en Nederland.”

 

ArcelorMittal Belgium

ArcelorMittal Belgium, met vestigingen in Gent, Luik, Genk en Geel telt 4.500 medewerkers. ArcelorMittal Belgium beschikt over alle nodige installaties om aangevoerde grondstoffen op een duurzame manier om te zetten in staalproducten met een hoge toegevoegde waarde. ArcelorMittal Belgium produceert ca. 6 miljoen ton vlakstaal per jaar.

Bilfinger Industrial Services België/Nederland

Bilfinger heeft in België en Nederland meer dan 3,000 medewerkers en werkt voor klanten als Shell, BP, Huntsman, BASF en INEOS. Het protfolio bestaat uit diensten rond de gehele levensduur van industriële installaties zoals project consultancy, engineering, inkoop en fabricage, piping & mechanical, electrical & instrumenation, isolatie, steigerbouw, conservering en andere aanverwante onderhouds- en operationele diensten.