Bilfinger winnaar Safe Maintenance Award Benelux 2017

04/13/2017

Na een spannende ontknoping is Bilfinger uitgeroepen tot winnaar van de Safe Maintenance Award Benelux 2017 in de categorie ’Technische dienstverlener’. Naast Bilfinger waren ook Atlas Copco Rental, BAM Bouw en Techniek, Shell Moerdijk, Storm Industriediensten en Actemium finalist. 

De speciale bijeenkomst, georganiseerd door Stichting Safety at Work en het iMaintain platform, vond plaats tijdens Maintenance NEXT in Rotterdam Ahoy. Alle finalisten presenteerden zichzelf door middel van een corporate video en een pitch van twee minuten, waarin ze duidelijk maakten waarom juist zij de Safe Maintenance Award toegekend dienden te krijgen.

Juryvoorzitter Frank Hoffman gaf aan dat het nemen van het voortouw belangrijk was om deze prijs aan Bilfinger toe te kennen. ‘Bilfinger weet zich goed in te leven in haar opdrachtgever en kent de risico’s bij een specifieke klant en specifiek werk.’ Met speciaal ontwikkelde veiligheids- en kwaliteitsprogramma’s besteedt Bilfinger voortdurend aandacht aan het bewustzijn van haar medewerkers en het versterken van haar vakmanschap. Door veel aandacht te geven aan de boodschap en de wijze waarop deze wordt gecommuniceerd, maken we collega’s continu bewust van de risico’s en hun gedrag.

Shell winnaar in de categorie ‘Eigen onderhoudsdienst’
Shell Moerdijk is uitgeroepen tot winnaar van de Safe Maintenance Award Benelux in de categorie ‘Eigen onderhoudsdienst’. Marcel de Vreede (Shell): “We hebben het speciale Contractor Shell Board geïntroduceerd en sindsdien zien we een grote verbetering van onze veiligheidsperformance op het gebied van persoonlijke veiligheid en procesveiligheid. Het sleutelwoord is hier ‘gelijkwaardigheid’. Contractors en Shell-medewerkers luisteren naar elkaar, accepteren elkaars expertise en komen beide met oplossingen en verbetervoorstellen.’ Daarnaast was er een eervolle vermelding van de organisatie voor Storm Industriediensten, dat namens de organisatie lof ontving voor hun veiligheidsbeleid en –prestaties. Bilfinger feliciteert zowel Shell als Storm Industriediensten van harte. 

Safe Maintenance Award Benelux
De Safe Maintenance Award Benelux is in het leven geroepen Stichting Safety at Work en wordt jaarlijks uitgereikt aan een onderhoudsafdeling en een technische dienstverlener (onderhoudscontractor, installatiebedrijf) die bewijst onderhoud op een veilige en verantwoorde manier uit te voeren. Eerdere winnaars waren onder meer Total, Cofely, Siemens, SPIE en Stork. Kijk voor meer informatie op safemaintenanceaward.com.