Contractverlening: Bilfinger en Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam partnerschap van meer dan 50 jaar

11/15/2021

  • Huidig contract verlengd met vijf jaar
  • Onderhoud, turnarounds en projecten voor Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam in Pernis
  • Bilfinger levert geïntegreerde diensten en alternatieve oplossingen voor bereikbaarheid op hoogte
  • Tot wel 400 Bilfinger-medewerkers actief op de site

Bilfinger en Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam verlengen hun langdurige en succesvolle samenwerking via de joint venture SIP’s United. Deze joint venture bestaat uit Bilfinger en andere aannemers die verschillende diensten uitvoeren voor Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam. Bilfinger werkt al meer dan 50 jaar aan onderhoud en projecten bij Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam in Pernis. Het huidige raamcontract is nu verlengd voor vijf jaar. Een belangrijke factor in het verlengen van het contract was het brede pakket aan oplossingen voor bereikbaarheid op hoogte dat SIP’s United aanbied, zoals steigerbouw, hoogwerkers en rope access. Daarnaast speelde de veiligheidsprestaties in de afgelopen jaren bij Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam een belangrijke rol bij het verlengen van het contract.

“Onze langdurige samenwerking met Shell op de site van Pernis wordt gekarakteriseerd door onze gedeelde waarden zoals partnerschap, vertrouwen en veiligheid. We werken al meer dan een halve eeuw hand-in-hand om continu nieuwe en effectieve manieren van samenwerking te ontwikkelen. Bilfinger heeft een breed aanbod aan geïntegreerde onderhoudsdiensten om duurzame verbeteringen te realiseren en kosten voor onze opdrachtgevers te verlagen.” Aldus Duncan Hall, Chief Operating Officer van de Bilfinger Groep.

Zo’n 200 medewerkers van Bilfinger Industrial Services Nederland werken dagelijks op de site voor onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie, painting en tracing, waarbij verschillende methoden voor bereikbaarheid op hoogte worden ingezet zoals steigerbouw en hoogwerkers. In het nieuwe contract zijn voor het eerst ook de rope access diensten van Bilfinger Height Specialists opgenomen, een alternatieve methode om moeilijk bereikbare gebieden op een veilige en kosteneffectieve manier te kunnen bereiken.

Naast het dagelijkse onderhoud zal het Bilfinger-team, als onderdeel van SIP’s United, ook betrokken zijn bij de turnarounds van de 60 installaties op de site van Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam. Tijdens piekmomenten zal Bilfinger de capaciteit in Pernis opschalen naar 400 medewerkers. Bilfinger en de olie en gas multinational Shell werken samen op upstream en downstream faciliteiten over de hele wereld waarbij het partnerschap al decennia teruggaat – zoals bij Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam of Shell’s chemische plant in Moerdijk.