Een mooie combinatie van de disciplines rope access en steigerbouw!

11/03/2022

Als een installatie op hoogte bereikt moet worden, wanneer kies je dan voor #steigerbouw en wanneer voor rope access?

In het geval van deze opdrachtgever kozen we voor allebei! De ene methode sluit de andere namelijk niet altijd uit. Veelal complimenteren zij elkaar juist. Dat hebben we ook gezien bij het slopen van een loze leiding bij een van onze opdrachtgevers. Het bouwen van een steiger die langs de gehele leiding zou lopen én door een leidingbrug moest, was hier niet de meest efficiënte oplossing. Het sloopwerk zelf kon namelijk in één dag kon worden uitgevoerd.

De oplossing? Steigerbouw en rope access combineren, met behulp van de rope access technicians van Bilfinger Height Specialists! Er werd een steiger opgebouwd die zij konden gebruiken om de touwen te positioneren. Zo konden de technicians niet alleen verticaal bewegen, maar ook horizontaal. De leiding werd in handzame stukken van 2 meter gezaagd en met touwtechnieken afgevoerd naar de steiger. Vanuit daar werden de stukken naar de grond getransporteerd.

Door de disciplines te combineren hebben we niet alleen een snelle oplossing voor de opdrachtgever geleverd, maar ook een kostenefficiënte.