Mijlpalen Bilfinger Skills Center

01/16/2023

In 2021 zijn we gestart met het samenbrengen en optimaliseren van al onze activiteiten rondom vakmanschap: het Bilfinger Skills Center. Het Bilfinger Skills Center bestaat uit vijf pilaren: Onboaring & Assessment, Training & Opleiding, Databorging, E-learning en Field Checks. Nu, aan het begin van 2023, maken we de balans op met de mijlpalen die we hebben behaald.

☑️ Onboarding & Assessment

Bij een onboarding via het Bilfinger Skills Center worden nieuwe operationele collega’s (direct in dienst bij Bilfinger of collega’s van onderaannemers) meegenomen in de procedures van Bilfinger en de klant waar zij op locatie gaan werken. Daarnaast wordt er gecheckt of al de PBM’s die ze nodig hebben in orde zijn. Met een assessment wordt er getoetst of mogelijk nieuwe collega’s werken volgens onze kwaliteits- en veiligheidseisen.

☑️ Trainingen

We investeren voor alle Bilfinger-collega’s in trainingen en opleidingen. Vanuit het Bilfinger Skills Center worden trainingen op het gebied van vakmanschap aangeboden. Zo leiden we in Zwijndrecht lassers en pijpfitters op. Daarnaast kunnen onze ervaren collega’s, bijvoorbeeld isolatiemonteurs of NDO-ers, ook een IRATA training volgen om werkzaamheden ook met Rope Access uit te kunnen voeren. Ook verzorgen we trainingen zoals werken met een ladderlift, digitaal isolatie opmeten, of werken in een besloten ruimte. In totaal hebben 115 collega’s in 2022 een vakmanschapstraining gevolgd!

☑️ Field Checks

Op elf werklocaties is inmiddels een field check uitgevoerd. Met een field check toetsen we op de werklocatie of alle processen en procedures op het gebied van veiligheid, kwaliteit en vakmanschap worden gevolgd. Daarnaast worden ook kwaliteitscontroles gedaan bij een field check.