Nieuwe Rope Access partner: Bilfinger Height Specialists

11/09/2020

Rotterdam, 10 november 2020 – Bilfinger Industrial Services heeft het contract getekend voor de acquisitie van de activiteiten van Height Specialists, leverancier van industriële ‘rope access’ diensten, gevestigd in Bergschenhoek. Deze acquisitie sluit naadloos aan op de strategische groeidoelstellingen van Bilfinger en op de vraag van klanten uit België en Nederland om alternatieve oplossingen voor bereikbaarheid op hoogte te bieden. Daarnaast kunnen zij nu een totaaloplossing aanbieden voor verschillende geïntegreerde onderhoudsdiensten op hoogte. De acquisitie is inclusief het hoogwaardige trainingscentrum, waar rope access trainingen op IRATA level 1, 2 en 3 worden gegeven. De rope access activiteiten worden ondergebracht in Bilfinger Height Specialists BV.

Thierry Burki, CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland: “Het uitbreiden van ons serviceportfolio met rope access diensten stelt ons in staat om onze klanten de beste optie te bieden voor de bereikbaarheid op hoogte van hun installaties. Daarnaast geven wij gehoor aan de vraag van onze klanten naar een totaaloplossing voor het bewaken van de integriteit, optimalisatie van de prestaties en de levensduurverlening van installaties. Ons doel is om hiermee onderhoudskosten te reduceren en onder aan de streep waarde toe te voegen.”

Henri Hoogenes, Managing Director bij Height Specialists: “Door ons aan te sluiten bij het Bilfinger-team, kunnen we onze krachten bundelen om het onbereikbare bereikbaar te maken voor onze opdrachtgevers. We bieden een geïntegreerd service portfolio aan op het gebied van onderhoud, isolatie, conservering, inspectie en reparatie. Samen reageren wij hiermee op de vraag van de markt. Door deze stap kunnen we verder bouwen op de sterke marktpositie en klantrelaties van Bilfinger in de industrie.”

Om assets op hoogte te bereiken voor onderhoud of inspectie kan Bilfinger nu verschillende methoden aanbieden. Rope access kan daarbij worden ingezet wanneer andere methoden – zoals steigers of hoogwerkers - niet mogelijk zijn, niet veilig kunnen of een negatieve impact hebben op de omgeving.


Height Specialists

Height Specialists is opgericht in 1995 en heeft inmiddels 40 medewerkers die opdrachtgevers in verschillende sectoren zoals de procesindustrie, (petro)chemie, offshore & marine, civiel & infrastructuur en energie. Het team bestaat uit getrainde rope access professionals die verschillende diensten uitvoeren zoals niet-destructief onderzoek, isolatie, conservering, en onderhoud. Daarnaast houden zij zich bezig met de ontmanteling van offshore platformen en geven rope access trainingen.

Bilfinger Industrial Services België/Nederland 

Bilfinger heeft in België en Nederland meer dan 3,000 medewerkers en werkt voor klanten als Shell, BP, Huntsman, BASF en INEOS. Het protfolio bestaat uit diensten rond de gehele levensduur van industriële installaties zoals project consultancy, engineering, inkoop en fabricage, piping & mechanical, electrical & instrumenation, isolatie, steigerbouw, conservering en andere aanverwante onderhouds- en operationele diensten.