Nu uit: de jubileumeditie van Bilfinger Magazine

05/25/2021

Een mijlpaal, zo mag je deze tiende editie van Bilfinger Magazine best noemen. In de afgelopen vijf jaar hebben we de meningen en toekomstvisies over allerlei ontwikkelingen in de industrie kunnen optekenen van invloedrijke Vlamingen en Nederlanders.

Voor deze speciale editie van het magazine interviewde wij CEO van Port of Rotterdam Allard Castelein. Hij waarom zijn haven de duurzaamste haven ter wereld kan en moet worden. Dit jaar moet de omslag komen voor de energietransitie, meent Castelein: ‘Er worden belangrijke beslissingen genomen. Bijvoorbeeld over Porthos, dat wordt het grootste CO2afvang, ­transport en ­opslagsysteem ter wereld. En als Havenbedrijf Rotterdam willen we een waterstofbackbone aanleggen, de eerste waterstofbackbone in een haven­industriegebied. Ook een door Shell geplande waterstoffabriek op de Tweede Maasvlakte is een heel belangrijke verwachte investering. Daarnaast pleiten we, samen met een groep bedrijven en andere organisaties, voor een extra aanlanding van 2GW aan elektriciteit uit wind­op­zee. Ook zijn er grote investeringen te verwachten in biobrandstoffen en hergebruik van restwarmte.’

Naast Allard Castelein spraken wij onder meer Jaap Vandenhoek van plasticrecyclingbedrijf Umincorp, dat een geheel nieuwe techniek heeft ontwikkeld die grote impact gaat maken. En we spraken Bart Kuipers, haveneconoom die uitlegt waarom reshoring niet zo snel zal gebeuren maar near sourcing wel. 

Lees het magazine nu online, en meldt je aan om tweejaarlijks een exemplaar te ontvagen:

Bilfinger Magazine Online