We Make Turnarounds Work

02/10/2023

De nieuwe editie van Europoort Kringen staat het thema ‘turnarounds’ centraal. Daarvoor werd COO van Bilfinger in Nederland Rob Engelaar geïnterviewd over onze turnaround-aanpak: “De kracht van Bilfinger is dat we veel plant-bekende medewerkers hebben. Dit omdat we ook vaak al een maintenance-contract met de opdrachtgever hebben. We kennen zodoende de fabrieken en de installaties en proberen met de bestaande bezetting een deel van de turnaround te doen. Naast de bekendheid met de opdrachtgever en de installatie, waardeert de plant owner het dat we verschillende disciplines uit kunnen voeren. Dat vermindert het aantal partijen waarmee ze de turnaround moeten uitvoeren, en maakt het project minder complex.”

Eén van de grote uitdagingen bij turnarounds is natuurlijk de krapte op de arbeidsmarkt. Rob: “Desbetreffende krapte op de arbeidsmarkt is een probleem voor elke onderneming in de keten, dus ook van de asset owners."

Meer weten over onze visie op turnarounds en de arbeidsmarktkrapte? Lees verder op: https://www.europoortkringen.nl/bilfinger/