Painting

Painting is het beschermen van metaal tegen corrosie, om zo de betrouwbaarheid en veiligheid van apparatuur en installaties te kunnen garanderen. Met Bilfinger Brabant Mobiel, sinds jaren onderdeel van Bilfinger Industrial Services, treft u een betrouwbare en ervaren partner. Door middel van het door ons ontwikkelde maintenance concept painting, het maken van een onderhoudsplan met als doel om lange termijn onderhoudskosten te reduceren, leveren wij een bijdrage aan het verlagen van het Total Cost of Ownership van onze opdrachtgevers.

Bilfinger Brabant Mobiel is gespecialiseerd in diverse diensten op het gebied van painting. Klik op een activiteit voor meer informatie.

Stralen (voorbehandeling oppervlak)

Voordat een verfsysteem kan worden aangebracht moet het oppervlak geschikt worden gemaakt, de zogenaamde voorbehandeling. De voorbehandeling is de fundering waarop het verfsysteem staat en bepaalt in grote mate de duurzaamheid van de conservering. Eén van de meest grondige manieren van voorbehandelen is stralen.

Stralen kent diverse methodes die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Afhankelijk van de situatie zijn er diverse straalmethoden, die Bilfinger Brabant Mobiel allemaal kan toepassen.

  • Conventioneel stralen (perslucht)
  • Stofvrij stralen
  • Spongestralen
  • Inductie
  • Vacuümstralen
  • Hydrojetting
  • Natstralen (torbostralen)
  • IJsstralen

Conserveren

Constructies van ijzer of staal zijn onderhevig aan corrosie. Door deze metalen te conserveren wordt het corrosieproces (roesten) tegengegaan. Afhankelijk van de situatie zijn er diverse manieren van conserveren. Bilfinger Brabant Mobiel is van oudsher specialist op het gebied van conservering. Met ons situatiespecifieke corrosie beheersingsprogramma en juiste uitvoering in de praktijk maken wij het verschil. 

Metalliseren (TSA)

Metalliseren, ofwel Thermal Sprayed Aluminium (TSA) is een methode waarbij met perslucht aluminium in gesmolten toestand met een metalliseerpistool tegen een voorbehandelde staalconstructie wordt gespoten. De aluminiumlaag - van minimaal 250 micron - hardt meteen uit en vormt zo een corrosiewerende beschermlaag, die zo'n dertig tot veertig jaar zijn werk doet. TSA biedt uw staalconstructies een betere en langere bescherming tegen alle mogelijke vormen van corrosie. Die bescherming komt de procesveiligheid ten goede en vermindert de onderhoudskosten: installaties gaan langer mee en er zijn minder inspecties nodig. Bilfinger Brabant Mobiel is in staat om TSA op een geheel veilige manier aan te brengen in een werkende fabriek.

Passive Fire Protection

Bescherming van staal in brandgevaarlijke omgevingen is van groot belang. Passive Fire Protection is een vorm van bescherming die naast hitte ook corrosie tegenhoudt.

Isolerende coatings

In de laatste jaren zijn coatings met isolerende eigenschappen in opkomst. Uiteraard zijn deze niet op elk isolatievraagstuk van toepassing, maar Bilfinger Brabant Mobiel heeft inmiddels diverse coatings toegepast bij opdrachtgevers waar sprake was van warmte- of koude isolatie, als wel anti condens coatings. Binnen Bilfinger beschikken we over uitgebreide isolatiekennis op alle vlakken, zodat we onze opdrachtgevers optimaal kunnen adviseren over de optimale oplossing voor hun isolatievraagstuk.

Innovaties

Spongeblasting

TSA

Business Inquiry

contacteer ons
Unten
Submit

Gemarkeerde velden zijn verplicht.
Printen