Painting

Metaal en staal kunnen onderhevig zijn aan degradatie door bijvoorbeeld corrosie, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Painting is een manier om staal te conserveren en zorgt ervoor dat het wordt beschermt tegen invloeden van buitenaf die corrosie kunnen veroorzaken. Dit doen wij door een speciale coating aan te brengen op het materiaal. Op die manier wordt de betrouwbaarheid en veiligheid van apparatuur en installaties geoptimaliseerd. Bilfinger is een betrouwbare en ervaren partner op het gebied van painting. Door middel van het door ons ontwikkelde maintenance concept painting, leveren wij een bijdrage aan het verlagen van het Total Cost of Ownership van onze opdrachtgevers. Met maintenance concept painting maken wij een onderhoudsplan met als doel om op de lange termijn onderhoudskosten te reduceren. 

Activiteiten op het gebied van Painting

Stralen (voorbehandeling oppervlak)

Voordat een verfsysteem kan worden aangebracht moet het oppervlak geschikt worden gemaakt, de zogenaamde voorbehandeling. De voorbehandeling is de fundering waarop het verfsysteem staat en bepaalt in grote mate de duurzaamheid van de conservering van het staal. Eén van de meest grondige manieren van voorbehandelen is stralen.

Stralen kent diverse methodes die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Afhankelijk van de situatie zijn er diverse straalmethoden, die Bilfinger allemaal kan toepassen.

  • Conventioneel stralen (perslucht)
  • Stofvrij stralen
  • Spongeblasting
  • Inductie
  • Vacuümstralen
  • Hydrojetting
  • Natstralen (torbostralen)
  • IJsstralen

Conserveren

Constructies van ijzer of staal zijn onderhevig aan corrosie. Door deze metalen te conserveren wordt het corrosieproces tegengegaan. Afhankelijk van de situatie zijn er diverse manieren van conserveren. Bilfinger is van oudsher specialist op het gebied van conservering. Met ons situatiespecifieke corrosie beheersingsprogramma en juiste uitvoering in de praktijk maken wij het verschil. 

Conserveren

 

Metalliseren (TSA)

Metalliseren, ofwel Thermal Sprayed Aluminium (TSA) is een methode waarbij met perslucht aluminium in gesmolten toestand met een metalliseerpistool tegen een voorbehandelde staalconstructie wordt gespoten. De aluminiumlaag - van minimaal 250 micron - hardt meteen uit en vormt zo een corrosiewerende beschermlaag, die zo'n dertig tot veertig jaar zijn werk doet. TSA biedt uw staalconstructies een betere en langere bescherming tegen alle mogelijke vormen van corrosie. Die bescherming komt de procesveiligheid ten goede en verlaagt de onderhoudskosten: installaties gaan langer mee en er zijn minder inspecties nodig. Bilfinger is in staat om TSA op een geheel veilige manier aan te brengen in een werkende fabriek. Meer informatie over metalliseren met TSA vindt u bij onze innovaties.

Passive Fire Protection

Bescherming van staal in brandgevaarlijke omgevingen is van groot belang. Passive Fire Protection is een vorm van bescherming die naast hitte ook corrosie tegenhoudt.

Isolerende coatings

In de laatste jaren zijn coatings met isolerende eigenschappen in opkomst. Uiteraard zijn deze niet op elk isolatievraagstuk van toepassing, maar Bilfinger heeft inmiddels diverse coatings toegepast bij opdrachtgevers waar sprake was van warmte- of koude isolatie, evenals anti-condens coatings. Binnen Bilfinger beschikken we over uitgebreide kennis over industriële isolatie op alle vlakken, zodat we onze opdrachtgevers kunnen adviseren over de optimale oplossing voor hun isolatievraagstuk.

Innovaties

Spongeblasting

TSA

Business Inquiry

contacteer ons
Unten
Submit
Gemarkeerde velden zijn verplicht.
Printen