Tracing

In industriële processen is beheersing van temperatuur van groot belang. Tracing, ofwel heat tracing, zorgt ervoor dat producten en grondstoffen op het vereiste temperatuurniveau blijven voor optimale procescondities. De petrochemie, voedingsmiddelenindustrie, offshore-industrie en andere industrieën bevatten leidingen, opslagtanks, pompen en instrumenten, die gevuld zijn met vloeibare producten en halffabricaten. Door middel van tracing wordt hier de gewenste temperatuur geregeld. Bilfinger heeft brede en diepgaande expertise op het gebied van zowel stoomtracing als elektrische tracing. In combinatie met onze isolatiediensten kunnen we optimale procescondities bereiken.

Onze kennis en ervaring vormen belangrijke pijlers voor een perfect en toekomstbestendig ontwerp en dito uitvoering. We werken merkonafhankelijk en kunnen dus altijd het juiste tracingsysteem voor u samenstellen. Door een doordacht ontwerp voldoet uw installatie aan alle eisen, is hij gebruiksvriendelijk, veilig en vergt hij minimale onderhoudskosten. Ook denken we graag mee over energiebesparingsmogelijkheden. Bijvoorbeeld door slimme elektronische besturing en uniforme engineering 

Door de uitbreiding van tracingmethoden (elektrisch, stoom, hete olie, water) en van de soorten leidingen (koolstofstaal, koper, rvs) blijft het vak tracing een ambacht. Daarom heeft Bilfinger een Evaluatie en 
Opleidingscentrum Tracing
gerealiseerd. 

Soorten heat tracing

Stoomtracing 

Bij stoomtracing wordt gewerkt met hete stoom om de leiding op de gewenste temperatuur te krijgen. Waar stoom voorhanden is, of waar een groot vermogen gevraagd wordt van de tracing in het productieproces van een klant, is het energetisch het meest logisch om stoom te gebruiken om het productieproces op temperatuur te houden.

Electrische tracing

Electrische tracing werkt middels geleidende kabels die om de installatie heen liggen en middels electrische weerstand warmte afgeven.  Elektrische tracing biedt altijd een oplossing bij het ontbreken van stoom en heeft een breder temperatuurbereik dan stoom.

Quick links

EOC Tracing

Business Inquiry

contacteer ons
Unten
Submit

Gemarkeerde velden zijn verplicht.
Printen