Alex Jumelet

Hoe ben je bij Bilfinger terechtgekomen?

“Ik werkte bij een ander bedrijf in de industrie en zag vacatures van Bilfinger voorbijkomen, voor uitvoerders en projectleiders. Ik had geen ervaring in deze functies, maar ik had wel de opleiding én de ambitie om mezelf te ontwikkelen als uitvoerder, en na een aantal jaar projectleider te worden.  Dus ik trok de stoute schoenen aan en nam ondanks mijn gebrek aan ervaring contact op met Bilfinger.

Gelukkig kreeg ik vrij snel reactie en mocht ik op gesprek komen. Binnen een paar dagen was het eigenlijk geregeld en kreeg ik een aanbieding voor een functie als Junior Uitvoerder. Ik had nog wel andere sollicitaties lopen, maar ik was erg enthousiast over de functie en over Bilfinger – het zijn interessante werkzaamheden en er is veel toekomstperspectief en dat vind ik belangrijk. Dat je geen baan hebt maar echt een carrière, waar je steeds verder kan werken naar je volgende stap.”

Wat vind je interessant aan het werk?

“Toen ik solliciteerde, wist ik nog niet zo heel veel over de discipline Painting. Nu weet ik dat binnen deze discipline eigenlijk heel veel geïnnoveerd wordt. Met TSA (dit staat voor: Thermal Sprayed Aluminium) bijvoorbeeld, ofwel metalliseren. Er worden veel nieuwe technieken gebruikt en er is veel ruimte en de drive om te verbeteren. In mijn functie vind ik het leuk om samen met het team tot oplossingen te komen. Gelukkig kan ik altijd op mijn ervaren collega’s terugvallen.’’

Hoe ervaar je de cultuur bij Bilfinger?

“Het mooie is dat iedereen er voor elkaar is. Mensen helpen elkaar. Als collega’s weten dat je nieuw bent, proberen ze je altijd op weg te helpen. Daarnaast is er echt sprake van een aanpakkerscultuur; niet alleen maar plannen, maar echt doen. De meeste collega’s hebben een hele proactieve mentaliteit. Als je net van school komt, is dat wel even schakelen natuurlijk. Maar eigenlijk is het heel erg prettig. De omstandigheden veranderen natuurlijk ook iedere dag. Bijvoorbeeld als het weer ineens veranderd; dan moet je snel schakelen. Daar valt niet tegenop te plannen.”

Hoe belangrijk is teamwork voor jou?

“Teamwork is heel belangrijk. Je moet echt terug kunnen vallen op collega’s – zowel onder, boven als naast je, en zij natuurlijk ook op jou. En ook vertrouwen op hun know-how. De voormannen en collega uitvoerders hebben veel ervaring en vakinhoudelijke kennis en daar kun je op bouwen. Ik als jonge, onervaren, uitvoerder kan daar gebruik van maken en leer daarvan. Dat kan alleen als je zelf ook veel op de werklocatie bent. Als je alleen maar op kantoor zit bouw je geen band op met je team en wordt samenwerken moeilijker.”

Hoe ziet een dag er meestal uit?

“Om 07.00 start de ‘Wake-up Call’ ofwel de startwerkbespreking. Dan nemen we de dag door met de voormannen en uitvoerders, met een focus op zaken die belangrijk zijn voor de veiligheid. Vervolgens ga ik naar de projectlocatie om op te starten en krijgen de uitvoerende medewerkers ook een instructie voor de dag, ‘de dagstart’ noemen we dat. Op dit moment ga ik als de werkzaamheden starten metingen verrichten. Bijvoorbeeld om de oppervlaktetemperatuur van een installatie waar gemetalliseerd moet worden te bepalen. Daarvoor moeten de temperatuur en de condities namelijk precies goed zijn. Daarnaast kijk ik naar de planning van die dag en de planning van de week en wat daar allemaal nog voor geregeld moet worden.

S ’middags heb ik tijd om de observaties die ik ‘s ochtends heb gedaan op te lossen.  In de ochtend ben ik dus bezig met opnemen en waarnemen wat er nog moet gebeuren om het werk voor die dag of die week soepel, volgens planning en veilig te laten verlopen. In de middag zorg ik dat dat allemaal geregeld wordt. Daarnaast houd ik als uitvoerder natuurlijk ook de kwaliteit van het werk en de voortgang van het project in de gaten.”

Hoe ziet jouw toekomst bij Bilfinger eruit?

“Ik wil doorgroeien naar een zelfstandig uitvoerder en over een aantal jaar wil ik projectleider worden.  Daarvoor moet ik me natuurlijk vakinhoudelijk en op persoonlijk vlak ontwikkelen. Dat doe ik door meer ervaring op te doen en ik ben gevraagd om mee te doen aan een programma voor Young Potentials op het gebied van ‘Operational Excellence’. Daar krijg ik bijvoorbeeld een cursus ‘lean’ werken voor. Daarnaast zou ik het interessant vinden om kennis te maken met andere disciplines bij Bilfinger.”

Waarom zouden nieuwe collega’s bij Bilfinger moeten komen werken?

“Allereerst vanwege de interessante activiteiten bij Bilfinger – ook de andere disciplines zoals steigerbouw, isolatie, tracing en NDO zijn heel interessant. In de industriële dienstverlening zit als sector veel groei, omdat we te maken hebben met ouder wordende fabrieken die onderhoud nodig hebben. Bilfinger biedt voldoende kansen om door te groeien en jezelf te blijven ontwikkelen. Waar een wil is, is een weg! Daarnaast is Bilfinger een internationaal bedrijf, dat is ook altijd interessant.’’

 

Klinkt werken bij Bilfinger jouw als muziek in de oren na het verhaal van Alex? Wij zoeken nog meer talent!

Bekijk onze vacactures

Alex Jumelet

Leeftijd:

25 jaar

Functie:

Jr. Uitvoerder Painting

Werkzaam bij Bilfinger:

Sinds maart 2021

Opleiding:

Industrial Engineering & Management

Printen