Darryl de Kloe

Hoe ben je bij Bilfinger terechtgekomen?

“Ik kende een aantal mensen die bij Bilfinger werkten en was ook bekend met het vak conserveren. Het leek mij interessant om meer te doen in dit vakgebied, dus toen ik een vacature voor werkvoorbereider bij Bilfinger voorbij zag komen, solliciteerde ik. Ik begreep tijdens het sollicitatiegesprek, dat er genoeg doorgroeimogelijkheden bij Bilfinger zijn. Ik heb heel ambitieus en leergiering, daarom volg ik nu ook de opleiding Werktuigbouwkunde.

Wat vind je leuk aan je functie?

“Het is leuk dat ik op verschillende locaties kan werken. Daarom zit er ook veel variatie in mijn werk. De eerste vijf maanden zat ik op een locatie waar ik helemaal klaargestoomd ben voor het vak, ook op technisch gebied. Nu werk ik voor meerdere locaties in Rotterdam Botlek. Daarnaast heb ik ook veel contact met de klant en de ruimte om de functie op mijn eigen manier in te vullen. Ook dat is heel prettig. ”

Wat zijn jouw taken als werkvoorbereider?

“Als de klant een aanvraag doet, dan ga ik eigenlijk eerst met de klant naar buiten om op locatie het werk op te nemen, want daar kan je de actuele situatie goed beoordelen. Het is buiten altijd anders dan wat je binnen op papier ziet. Vervolgens kan ik met deze gegevens een calculatie en afspraken maken met de klant. Daarin ondersteun ik de projectleider. Samen met de projectleider ben ik als werkvoorbereider eigenlijk de schakel tussen de klant en de uitvoering.”

Hoe belangrijk is teamwork voor jou?

“Teamwork is heel belangrijk! Want als ik het werk goed heb voorbereid, dan wordt het voor de uitvoering makkelijker om het werk uit te voeren. Het hebben van een goed team met een goede onderlinge band is heel erg belangrijk om efficiënt en goed werk af te leveren. Daarom is het ook van belang om successen te vieren met elkaar. ”

Hoe ziet jouw dag er meestal uit?

“Als ik aankom check ik allereerst mijn e-mail en mijn taken voor die dag, dan ga ik daarmee aan de slag. Ondertussen komen er e-mails of belletjes binnen met bijvoorbeeld nieuwe aanvragen van de klant. Ik maak op basis van die aanvragen, dan een afspraak met de klant, om samen buiten een rondje te lopen om het werk op te nemen en de locatie te bekijken. Dan bepaal ik vaak in overleg met de uitvoerder wat er moet gebeuren, en bekijk wat er voor nodig is om de klus uit te voeren; of er bijvoorbeeld een steiger of een hoogwerker bij nodig is, of dat er nog andere dingen geregeld moeten worden. Vervolgens maak ik een calculatie voor die klus en als de calculatie en uitgangspunten goedgekeurd zijn, dan krijg ik dan de opdracht terug en maak ik een werkpakket (scope) van het opgenomen werkzaamheden voor de uitvoerder, en regel ik de zaken die nodig zijn om de klus te klaren. Als dat gebeurd is, zorg ik ook dat er wordt gefactureerd. ”

Waarom zouden nieuwe collega’s voor Bilfinger moeten kiezen?

“Ik denk dat je veel vrijheid krijgt bij Bilfinger om zelfstandig je functie in te vullen. Je kunt met verbetervoorstellen komen en dat wordt ook gewaardeerd. En je kunt echt doorgroeien als je daar de ambitie voor hebt!”

 

Klinkt het verhaal van Darryl jou als muziek in de oren, en wil je ook een carrière opbouwen bij Bilfinger?

BEKIJK ONZE VACATURES

Darryl de Kloe

Leeftijd:

26 jaar

Functie:

Werkvoorbereider

Werkzaam bij Bilfinger:

Sinds november 2020

Opleiding

Werktuigbouwkunde (nog aan het volgen)

Printen