Edvaldo Ribeiro Anes

Hoe ben je bij Bilfinger terecht gekomen?

“Ik volgde een opleiding in de ICT – iets heel anders dus - en na mijn stage wilde ik een bijbaan. Mijn vader werkt ook voor Bilfinger en gaf aan dat ze nog wel schilders konden gebruiken. Dus toen ben ik dat gaan doen, met het idee dat het tijdelijk was. Mijn privésituatie veranderde echter, en het schilderen vond ik leuk, dus ben ik dit fulltime gaan doen. Ook de omgang met collega's is heel prettig.”

Wat vind je leuk aan je werk?

“Het blijft altijd uitdagend. Je moet namelijk altijd alert zijn, want iedere situatie en elk project is anders. Elke dag leer ik weer wat nieuws en ik krijg ook de ruimte om te groeien. Daarnaast is de omgang met collega’s ook heel goed. We houden elkaar scherp op de veiligheid.“

Hoe zou jij de cultuur bij Bilfinger omschrijven?

Het mooie is dat we elkaar allemaal aan durven spreken op bijvoorbeeld veiligheid. Zodra je ziet dat iemand iets doet dat niet veilig is - of het nu je directe collega, supervisor, of de projectleider is - heb je de vrijheid hem of haar daarop aan te spreken. Als je dat maar op een respectvolle manier doet. Het teamgevoel zit hier wel goed dus. En dat is heel belangrijk.”

Kun je een typische werkdag beschrijven?

“Ik ben nu met mijn team bezig met ‘stralen’ (daarmee wordt een oppervlak voorbereid voor de conserveringswerkzaamheden) en voor dit project ben ik vergunninghouder. Daarom zit ik ’s ochtends vroeg bij de ‘startwerkbespreking’. Dat is een start van de dag met alle voormannen en uitvoerders om door te nemen wat we die dag gaan doen en of er nog zaken zijn waar we rekening mee moeten houden – bijvoorbeeld het weer of speciale omstandigheden. Daar worden ook veiligheidszaken besproken. Daarna ga ik de vergunning halen en houd ik zo’n startwerkbespreking met het uitvoerende team om door te nemen wat de bijzonderheden zijn. Vervolgens gaan we aan de slag.”

Hoe ziet het team eruit?

“Dat verschilt per project. Nu ben ik zelf bijvoorbeeld vergunninghouder en ‘ketelman’. Dat betekent dat ik bij de straalwerkzaamheden toezicht houd op de compressor en kijk of verder alles in orde is en veilig verloopt. Verder zijn er collega’s aan het stralen en er is een voorman aanwezig. De uitvoerder komt af en toe kijken of we wat nodig hebben aan materialen bijvoorbeeld. En als er iets is, kunnen wij altijd bij hem terecht. Het is echt wel mooi om te zien dat het hier draait als een geoliede machine. We voelen elkaar aan en weten wat we aan elkaar hebben.”

Hoe ziet de toekomst bij Bilfinger er voor jouw uit?

“Ik zou graag voorman willen worden, en wie weet daarna uitvoerder of zelfs projectleider! De eerste stap is dat ik nu bij kleine projecten ook al een team begeleid als vergunninghouder en dat vind ik erg leuk. Het is erg fijn dat ik daarvoor het vertrouwen heb gekregen.”

Waarom zouden nieuwe collega’s voor Bilfinger moeten kiezen?

“Bilfinger is een betrokken werkgever en je wordt goed begeleid. Ik kan altijd bij mijn leidinggevenden terecht met vragen. Zaken zijn hier ook goed geregeld. Je weet waar je aan toe bent en er zijn genoeg doorgroeimogelijkheden!”

 

Klinkt het verhaal van Edvaldo jou als muziek in de oren, en wil je ook een carrière opbouwen bij Bilfinger?

BEKIJK ONZE VACATURES

Edvaldo Ribeiro Anes

Leeftijd:

31 jaar

Functie:

Constructieschilder

Werkzaam bij Bilfinger:

Sinds 2021

Printen