Neil McBride

Hoe ben je bij Bilfinger terecht gekomen?

“Toen ik nog in Engeland woonde had ik eigenlijk gepland om naar de universiteit te gaan. Maar ik had in de tussentijd een zomerbaantje bij het isolatiebedrijf van mijn vader. Dat verdiende eigenlijk best goed, dus dat ben ik toen blijven doen. Toen ik terugkwam in Nederland (waar ik geboren ben) ben ik voor dat bedrijf blijven werken, inmiddels als werkvoorbereider. Maar ik had het gevoel dat ik daar niet meer verder kwam in mijn carrière, en iedere dag was hetzelfde.

Een vriend van mij was projectleider bij Bilfinger. Die gaf aan dat ik zou moeten solliciteren, en dat heb ik gedaan. Er was een vacature voor werkvoorbereider op de Painting afdeling waarbij ik voor verschillende locaties zou gaan werken en dus veel afwisseling zou hebben. Bovendien zochten ze iemand die door wilde groeien naar projectleider. Dat was precies het soort uitdaging dat ik zocht!”

Wat houdt jouw functie als projectleider precies in?

“Samen met drie collega’s sturen we projecten op 25 verschillende locaties aan in Nederland. Ik ben verantwoordelijk voor een aantal locaties in de Botlek, op de Maasvlakte en Moerdijk. Daardoor is mijn dag heel afwisselend. Dat is ook het mooiste van mijn functie, vind ik. Ik kan mijn dag echt zelf invullen. Normaalgesproken heb ik heel veel contact met klanten. Nu, door de coronacrisis, is dat wat minder en gaat dit vaak via beeldbellen. Dat directe contact mis ik wel. Maar ik ga ervan uit dat dat straks allemaal weer kan.

Daarom concentreer ik me nu ook heel veel op de begeleiding van de operationele collega’s – ik zorg ervoor dat zij alles hebben om hun werk goed uit te voeren en dat iedereen tevreden is. Daarvoor moet ik veel ballen in de lucht houden. Zo overleg ik ook veel met collega-projectleiders van de andere disciplines die aan hetzelfde project werken. Bovendien is het garanderen van de kwaliteit van het werk een heel belangrijk onderdeel, dus ik ga vaak ook mee met de inspecties.”

Wat is het leukste aan jouw werk?

“De vrijheid om echt die verantwoordelijkheid te nemen voor mijn projecten. Ik krijg gewoon het vertrouwen. Dat geeft een goed gevoel; het vertrouwen krijgen en het dan ook waarmaken. Het helpt ook dat ik een hele fijne leidinggevende heb. Maar eigenlijk vind ik alles leuk aan mijn functie!”

Hoe belangrijk is teamwork voor jou?

“Teamwork is cruciaal, zeker op grote projecten. Voor mij zit dat hem bijvoorbeeld in de samenwerking met de projectleiders van andere disciplines, zoals steigerbouw en isolatie. Als dat goed gaat, maakt dat een groot verschil. En op de locaties waar ik werk gaat dat nu heel gestroomlijnd – ondanks de verschillen die er altijd zijn. We proberen er op locatie één team van te maken, zodat er geen verschil zit in werkwijze voor de steigerbouwers, isolatiemonteurs en schilders.

Als ik kijk naar Bilfinger als geheel zie ik ook dat teamwork belangrijk is en er steeds beter wordt samengewerkt. Dat komt doordat we proberen mensen door te laten groeien of aan te trekken die frisse ideeën hebben en de samenwerking opzoeken. Daardoor heeft Bilfinger echt een spannende toekomst; een leuk bedrijf om je bij aan te sluiten.”

Hoe zou je de cultuur bij Bilfinger omschrijven?

“Ik zeg altijd ‘wij zijn Bilfinger, wij zijn de beste’. Dat is waar iedereen naar streeft; de kwaliteit en veiligheid op heel hoog niveau houden. Vooral veiligheid blijft natuurlijk de eerste prioriteit. Iedereen maakt ook die extra stap om te bewijzen dat we toegevoegde waarde leveren en goed zijn wat we doen – we streven naar het beste.”

Wat maakt je trots om bij Bilfinger te werken?

“Het is gewoon een supermooi bedrijf. We hebben heel veel goed voor elkaar. En natuurlijk mijn collega’s, die ervoor zorgen dat we een hele leuke club hebben met een mooie toekomst voor de boeg!”

Waarom zouden collega’s bij Bilfinger moeten komen werken?

“Je krijgt alle kans om door te groeien. Als je een opleiding wil doen, is dat eigenlijk altijd wel mogelijk. Je kunt samen met je leidinggevende een stappenplan maken over wat je moet doen om te bereiken wat je voor ogen hebt. Ik heb persoonlijk ook het gevoel dat ik verbonden ben met het bedrijf; ik kan wat voor Bilfinger betekenen en Bilfinger kan ook wat voor mij beteken. “

Klinkt werken bij Bilfinger jou als muziek in de oren na het lezen van het verhaal van Neil?

Bekijk onze vacatures

 

Neil McBride

Leeftijd: 

36 jaar

Functie:

Projectleider Painting 

Werkzaam bij Bilfinger:

6 jaar

 

Printen