Ontwikkelingsmogelijkheden bij Bilfinger

Of je nu een starter bent op de arbeidsmarkt of een ervaren rot in het vak; ga je bij Bilfinger aan de slag, dan kies je voor een carrière voor de lange termijn. Wij vinden het belangrijk dat jij je kan blijven ontwikkelen in de gebieden die voor jou relevant zijn. Dat houdt het werk niet alleen interessant en relevant, maar verhoogt ook jouw potentie om door te groeien. Dit geldt voor zowel onze operationele- als voor onze kantoorfuncties. Zo kun je verschillende opleidingen of trainingen volgen tijdens je loopbaan. Jij bepaalt samen met je leidinggevende wat bij jouw en het bedrijf past. 

Voor operationele medewerkers hebben we de trainingen en opleidingen van verschillende disciplines gebundeld in het Bilfinger Skills Center. Via het Skills Center krijg je een onboarding, trainingen en instructies en wordt ook continuous e-learning aangeboden. 

Daarnaast hebben we nog een aantal trajecten voor collega's die hun loopbaan starten of verder willen ontwikkelen, zoals het Bilfinger Netwerk en het Regional Potential Program. 

Bilfinger-Netwerk en Bilfinger Academy

Om collega’s een mooi carrièreperspectief te bieden en te werken aan een sterk middenkader, zijn we vanaf 2018 begonnen met actief Talent Management. Naast volop doorgroei- en opleidingsmogelijkheden over de hele breedte van Bilfinger met het Bilfinger Skills Center, hebben we ook een internationale opleidingspyramide ontwikkeld. Aan de basis van de pyramide staat het ‘Bilfinger-netwerk’.

Het Bilfinger-netwerk bestaat uit een combinatie van jonge operationeel leidinggevenden (jr. uitvoerders en projectleiders) en ambitieuze staf-collega’s van verschillende afdelingen. Voor de deelnemers van dit netwerk worden activiteiten georganiseerd gericht op een brede ontwikkeling. Bijvoorbeeld LEAN-trainingen en bezoeken aan werklocaties. Daarnaast is er ook aandacht voor specifieke ontwikkelingsvraagstukken zoals vitaliteit en communicatie.

Omdat de groep bestaat uit zowel staf als collega’s uit de lijn leren zij het bedrijf beter kennen, en bouwen zij in korte tijd een intern netwerk op. Het Bilfinger-netwerk wordt begeleid vanuit HR en het senior management die de deelnemers ondersteunen bij hun loopbaanontwikkeling.

Jan Arts, Manager Operations bij Bilfinger, is begonnen bij Bilfinger als jr. projectleider en heeft een mooie ontwikkeling gemaakt in zijn carrière. Hij begeleid nu de collega’s die meedoen aan het Bilfinger-netwerk: “Enkele jaren geleden heb ik mogen deelnemen aan het Talent Management programma, wat me destijds veel heeft opgeleverd. Zowel in kennis als in contacten binnen het bedrijf. Ik vind het daarom extra leuk dat ik nu een begeleidende rol mag invullen voor een nieuwe groep Young Potentials.”

Na deelname aan het Bilfinger-netwerk houdt de ontwikkeling van je carrière niet op; de volgende stap in de pyramide is het programma van de internationale Bilfinger Academy met onder andere het Regional Potential Program (RPP), het Talent Program en het Leadership Performance Program (LPP) waar collega’s uit verschillende Bilfinger-bedrijven aan meedoen.

Wat zeggen onze collega's over de ontwikkelingsmogelijkheden? 

Doorgroeimogelijkheden bij Bilfinger

Bilfinger is een grote organisatie met veel verschillende disciplines. Dat betekent dat er veel mogelijkheden zijn om door te groeien. Zo kun je, als je wil en de vaardigheden hebt, doorgroeien naar een hogere functie. Je kunt ook een 'zijstap' maken naar een ander type functie of discipline. Dit zeggen de Bilfinger-collega's over de doorgroeimogelijkheden: 

Bilfinger Skills Center

Via het Bilfinger Skills Center kun jij blijven leren en je verder ontwikkelen. Het Bilfinger Skills Center bestaat uit verschillende pilaren: Onboarding en Assessment, Training en Opleiding, Databorging, E-learning en Field Checks. Meer weten over het Bilfinger Skills Center?

Lees meer

Jouw carrièrepad

Begin je net als steigerbouwer, isolatiemonteur of schilder? Download onderstaande carrièrepaden om te bekijken hoe jouw routekaart naar de toekomst eruit ziet!

 

Vacatures

Wordt jij blij van de doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden bij Bilfinger?

Bekijk de vacatures op

jobs.bilfinger.com

Printen